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 ▼トルティーヤの皮  afro 01/11/20(火) 9:38
   ┗トルティーヤの皮レシピ  すみれはん 01/11/20(火) 12:05

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 ■題名 : トルティーヤの皮
 ■名前 : afro
 ■日付 : 01/11/20(火) 9:38
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   トルティーヤやラップサンドありますよね。
ダイエットにもいいし、私大好きなんですけどあの皮、買うと
結構高いじゃないですか〜?簡単に作れそうな感じですけど、
どこにもレシピが載ってない…。ご存知の方教えてくださーい!

 ───────────────────────────────────────  ■題名 : トルティーヤの皮レシピ  ■名前 : すみれはん <sumire_han@hotmail.com>  ■日付 : 01/11/20(火) 12:05  -------------------------------------------------------------------------
   こんにちは。

これは 我が家で作るレシピです。
良かったら どうぞ。

***Torillas***

1 1/4cups all-purpose flour
1 1/4cups tortilla flour
1 1/2cups warm water


Preparation Time-1hour
Cookig Time-20minutes
Makes 16 8-inch or 20 6-inch or 40 4-inch tortillas


1.Combine all-purpose flour and tortilla flour in a large mixing bowl.
Make a well in the center.Gradually add warm water.
Stir until a firm dough forms.Turn out onto a lightly floured
surface.Knead for 3minutes or until smooth.
2.Divide dough into desired portions.Roll out one portion at a time
on a lightly floured surface untill very thin (about paper thickness).
Set aside and repeat with remaining portions.Keep the unrolled
portions wrapped in plastic wrap to prevent them from drying out.
3.Heat an ungreased skillet over medium-hot heat.Place one tortilla
in dry pan.When edges begin to curl slightly,turn and cook other side.
1-2minutes on each side is ample cooking time.If residual flour
beging to burn in a pan,wipe out with a paper towel.

このレシピは 柔らかく出来上がる方かなぁ。残りの保存は しっかり密封
ジップロックとかでだったら 冷蔵庫で一週間くらい。
冷凍も可能。また 使うときは オーブンか電子レンジで チン♪してなぁ。
あと、Bite-size に切って揚げるとパリパリのチップス これまた うまっい♪
焦げないよ〜に。もし Pan熱くなりすぎたら 濡れタオルを敷いて一度
Pan温度下げて 最初から 温め直した方がええよ^^*。

うまく 焼けるとええね♪

すみれはん

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